There was an error in this gadget

Saturday, November 20, 2010

"story ku....

wahhhhh!!..aq btol2 xsngka kalu aq skrg dh masuk sem4...Alhamdulillah bjaya gak aq harungi liku2 idup aq slama nie tnpa kluarga di sisi..wlaupun xda kluarga di smping aq tp mmber2 aq slalu mmberi drongan kat aq n aq dh anggap dorg sbgai family aq gak..tq u all guys..

Apa2 pun aq hepi coz result sem3 aq jauh lbh bek dri apa yg aq pikirkn..hihii..Alhamdulillah..(^_^)..mmang aq xsngka lah aq mmpu dpt 3.84..hihihi..coz aq target aq hnya mmpu dpt 3.5 jea xlbh dari 2..aq hrap kjayaan aq nie dpt aq kekalkn smpai lah aq abis stdy kat kolej nie..tp skrg nie aq bnyak mslah dlm pelajaran aq..ermmm..aq dh cuba bangkit smula tp aq xbole bngun sndiri..ermmm..aq takot sem4 nie sem last aq kat kolej pointer aq jatuh mdadak..aq still ada 2 month lg nak final exam..ermm..lupakan jea stress nak pikir bnda nie!!!..skrg aq nak hepi2 dulu..hihii

Apa yg pling best lg bulan APRIL 2011 aq dh mula praktikal staun..hihihi..hrap2 dpt hospital yg best..skrg nie kita org ada 3negeri tmpat praktikal iaitu negeri kelantan,terengganu n pahang..aq xksah dpt mna pun asalkn tmpat 2 best n pgawai2 d xmgada2..hihihi..tp kalu bole aq nak praktikal kat sabah tp nama jabatan aq xtsenarai dlm list KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM)..aq xsbar nak abis stdy kat kolej nie..ada 1tahun 3bulan lg mulai skrg..hihihi..xsbar nak dpt sgulung diploma n yg pling pnting xsbar nak keja n dpt jawatan "PENOLONG PEGAWAI FARMASI"..hihhi..yeahhh!!!..bestnya dpt jawatan 2 wlaupun hakikatnya hnya kuli..hahaha..

~KAMI SEDIA MEMBANTU~....
~KAMI SEDIA BERKHIDMAT KAT KERAJAAN & SWASTA~....

Monday, August 2, 2010

"ciTerkU...hihihihi..."


uiiitttttt...hihihi..yakin ke aq nak jwap exam kali nie??...mcm sem3 nie sem mati jea kat aq..hihihi..xpe lah kalu xbjaya sem nie nak wat cmne kn lg pun aq sedar kalu aq xstdy mana pun kuat men btol bha..hihihihi..kalu dpt 3.0 keatas pun ckup lah aq redha jea..hehehehe..ayat pasrah sngat2 dh nie..(^_^)
"stdy lah sngat..hahahaha"


lama aq xmencoret kat blog nie mmang bnyak lah bnda yg aq nak citer nie..ok yg first aq nak citer pasal "lubang jamban"..hihihi..dngar nma tajuk d pun lucu dh kn??..hahahahahaha...ok2 pada 31 julai 2010 dlm pukul 10.05pm berlakulh 1 peristiwa dimana aq sndiri xtaw cmne aq bole lakukan bnda 2..plik2??..entahlh oleh krana lubang nie lah aq tpksa bertarung nyawa, x ku sngka betol aq snggup menyelup lubang tandas 2 demi myelamatkn c beliau yg terperangkap kat dlm lubang 2..sedih btol gak lah aq wat bnda 2..tp demi nma p'sahabatan yg suci n ikhlas aq berkorban n xsnggup mlihat sahabat bek aq bsedih krana k'hilangan c beliau..aq pun pham cmne prsaan d kalu khilangan org yg tsyg lbih2 lg hilang dlm lubang misteri 2..hihihi..lg pun d female so aq kna lah tunjukan kejantanan ku..hahaahaha..ayat poyo..hahahaha..stelah hampir 30minit usaha mcari n myelamat c beliau akhirnya kami gagal..errmmmmm..time 2 mmang ase sedih,kcewa,sakit ati n mcm2 lg lah coz smua org dh menyelup lubang misteri 2 tp c beliau still x di jumpai..(!_!)..tp oleh krana adanya smangat dari pihak2 len kami mneruskn misi mcari n myelamatkn tp kali nie xlg ngan myelup lubang misteri tp ngan memecahkn lubang misteri itu stelah mdapat p'setujuan drpd pihak tuan empunya lubang..huhuhu..xsmpai 5mnit kami berjaya mgeluarkn c beliau drpg lubang misteri 2 ngan kdaan c beliau xlg bnyawa..cian2..tp smua pihak b'puas ati krana misi b'jaya..huhuhu..horeyyyyyyyyyyyyyyyyy..!!!!..hahahahaa..tp keesokan arinya beliau bjaya idup smula ngan kdaan yg sihat tnpa sbrang krosakan yg teruk..alhamdulillah..huhuhu..apa2 pun yg pnting tangan aku ngan smua pihak telah disenfektan ngan alkholo 70%..hahahahaha...:P

" lubang misteri..hihihi.."


tp apa2 pun sbenarnya aq xsabar nak pergi KL bah nie..huhuhuhu..9 ogos 2010 dlm pkul 3.00pm nie aq akn blepas dri lapangan terbang sultan ismail petra n akn mdarat di kuala lumpur international Airport (LCC Terminal)..hihihi...pas 2 pling best n xsabar utk mnunggu sbnarnya nak blik sabah dibawa bayu bah..hhehehee..aq blik sbah 19 ogos 2010 dlm pukul 12;50pm n bertolak dari kuala lumpur international Airport (LCC Terminal) n mndarat di lapangan terbang Antarabangsa Kota kinabalu (T2)..sabah i come!!!!!!!!!..n bye2 smenanjung smpai kita bjmpa lg 1 oktober 2010..huhuhuu...

"kapalku...huhuhuhuhu..(^_^)"

"Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra"
"Kuala Lumpur international Airport (LCC Terminal)"

"Lapangan Terbang Antarabangsa Kota kinabalu (T2)"

Friday, July 23, 2010

penyesalan tak sudah..

errrmmm...aq rndu dirimu..aq rindu disaat ko milikku n aq milikmu..aq nak mcm dulu smula..napalh aq xbole lupakn wajahmu..disaat nie aq sngat2 memerlukn diri..
plizzzzzzzzzzzzzzzzz awkkk!!..beriknlah diriku peluang kali ke-30 pluang pling t'akhir utk diriku idup bsamamu di alam nie..awkk,sya btol2 myesal buang awk cam 2 jea..napa lah dulu aq xpnah pikir bnda nie napa??..napa dh jd mcm nie baru aq sedar kalu dirimu lah yg pling aq syg n cintai kat dunia nie..aq xtaw cmne nak cakap lg spaya awk pham prsaan diriku skrg..
kalu myesal pun smua nie xda guna dh..tp aq akn b'usaha utk mdapatkn dirimu smula kalu bkn kali nie maybe ari yg akan dtng..diriku hnya utkmu..aq btol2 rindu ngan suara,senyuman n ungkapan "love U" dari dirimu..misssss u so mucccchhh..

awk....awkkkk!!!!!!!!!!..I LOVE U so muchhhhhhhhh!!!...

awk yg dimaksud kn ialah "Z" bkn nama sbnar...i love u 'z'...

Friday, June 25, 2010

"keliru"

Ya Allah..!!..bantulah hamba mu yg lemah nie...aku xtaw knapa aq btol2 jd org "loser" skrg nie..aq xtaw knapa aq xbole trima knyataan kalu aq bole d wat cmnie...
aku xtaw napa smua org yg aq syg b'rubah skrg??...napa??..napa aku anggap kalu dorg msej ngan org yg aku pling rapat n d lah tmpat aq mluah aku jd sakit ati n b'fikir bkn2..apakh nie hnya prsaan aku yg suda trauma ngan kes2 mcm nie..????..tp aq 2gok kdang2 org yg aq syg lbh rapat ngan org yg pling rapat ngan aq..n d sini lah mncul prsaan benci,cmburu n ase bek mati dri idup..
aku mnta maaf kat org 2..tp wat msa nie aq btol2 xtaw napa aq bole b'fikiran kolot mcm 2...mudah2an aku dpt m'gawal diriku nie..Ya Allah..berikn lah hmba mu k'kuatan n buang lah prsngka2 bruk hmba mu nie...ingat ejam final exam tnggal sbulan lg so pkir psal exam ko n ingat psanan ibu bapa ko..jng t'lalu ikut prsaan 2..

Wednesday, June 23, 2010

"dendam ku yg msih m'bara"

"benci!!!!!...aq bnci kat ko...!!!..aq xsngka ko lah mnusia yg bole wat aq mnangis..!!!..ko lah mnusia yg bole wat ego aq yg tnggi nie runtuh..ko mmang mnusia pling b'bahaya d alam smester nie..

aq harap ko akn trima padahnya suatu ari nnti..aq "sumpah" 16 keturunan ko idup sperti apa yg aq ase skrg..ati xakn tenang n perangai dorg mcm ko jg (setan b'topengkn manusia) ko 2gu n lihat jea lah..ko xlayak d gelar mnusia lg!!!!!...patutnya dgelar "nateeeee!!!"

nma jea b'plajaran tnggi tp otak xtaw letak kat mne???..bek lg ko guna otak kat lutut ko 2..ko btol2 dh hncurkn ati aq..aq nak bgtau ko kat cnie nie kalu aq "myesal pnah knal dng ko"..!!!..aq myesal pnah ada hbungan ngan ko...!!!..napalh aq pnah ada hbungan ngan mkluk mcm d nie...tdakkk!!!!!!!!!!!!!....

aq msih xpuas ati kat ko..dndam aq msih m'bara n akan m'bara wat slama2nya wlaupun aq dh mati..ko ingat 2!!!..ko pgang ngan kata2 aq nie...p'buatan ko btol2 wat aq jd "benci" kat ko..nie last n first aq citer pasal ko dlm idup aq nie..lpas nie aq xnak ko pnah mncul dlm idup aq lg..anda pham!!!!!...utk ko "I hate U"..fuck U lah "Z"..

puas ati aq wlaupun xspnunhnya.....idup aq bkn utk ko hncurkn anda pham!!!..byeex3...

Monday, June 14, 2010

"untuk yang b'kenaan"

salam smua..napa lah aq ase idup aq skrg smangkin truk..aq xtaw lah sama ada apa yg aq wat slama nie btol atau x??..
aq sndiri kliru ngan stiap kputusan yg aq wat..aq dh jnji ngan diriku xnak mencoret kisah2 diriku kat dlm blog nie..aq nak blog aq nie aq kongsikn kgmbiraan aq ngan kwn2 n pbaca2 blog aq nie..tp entah knapa ptng nie aq sngat2 "emo"..aq baru jea baca coretan sorg insan yg aq pnah syg..smua critanya 2 aq taw adalh utk aq..sbolom 2 aq nak mnta maaf bnyak2 kat org 2..2pun kalu d msih sudi buka blog aq nie..aq bknnya "ego" nak wat smua kputusan 2..aq sndiri xtaw nak bg apa lg alasan n pjelasan kat ko..ko taw x aq nie pnuh ngan mslah wat msa nie??..ko taw x??..!!..ko sdar x ko tlah hncurkn ati syg n prasaan syg aq thadap ko slama nie..ko tlalu "ego" utk mdapatkn ssuatu kputusan yg mmbawa kpd p'pisahan..
stiap mlm sbolom 2 aq akn m'mikirkn ko,wlaupun aq xmsg atau call ko x smstinya aq x syg atau rndu kat ko..ko xtaw prasaan syg aq thdap ko..maybe ko nmpak aq nie xpnah ambil brat tntang ko kn??..aq taw ko inginkn kasih syg aq 100%,tp aq mnta maaf coz x bole tunaikn smua 2..bkn krana aq dh ada org len atau sbaliknya tp aq pnuh ngan mslah "peribadi aq"..
kn aq pnah citer kalu sem nie aq pnuh ngan mslah family aq...smpai skrg mslah 2 xselesai lg..aq msih bharap fmily aq dpt selesaikn smua msalah nie secepat mngkin krana mslah nie smua mmlibatkn diriku jg..ermmm..aq taw kita xakn mcm dulu lg coz ko telah mmilih jln p'pisahan utk kita bdua..tq coz tnggalkn aq dlm kdaan mcm nie..maybe ada hikmah d sbalik smua nie..maafkn aq jg coz aq taw aq ada wat slah kat ko..bye2..smoga ko bhgia slalu n bjaya tnpa diru ku lg..

Saturday, June 5, 2010

Gambar kat sunway lagoon
















pic kat sunway lagoon..huhuhuu

Berakhir lah percutian ku..!!






tibalah masanya aq plang ke klantan utk m'neruskn pngajian aq..mmang sedih gila mau tnggalkn AE kat sana..ermm..(!_!)..d saat ku sdih pla ada gak wat aq marah n lucu..

nie nak citer ari jmaat 2 aq,jerul,din n arejik kuciwa g karoke nie kat subang dri jam 1am smpai kul 4am..mmang krja gila lh tp best nie..huhuhuhu..aq xtaw brapa buah lagu aq nyanyi nie smpai suara aq serak2 basah nie..hihihi..hbat gak aq
nyanyi
wlaupun sumbang..hahahaha..nie smua plan jerul n din lah nie..hihihi,nak slahkn org pla jng marah deh..hihihi..(^_^)..apa2 pun tq kat din coz bawa
kita org g enjoy sakan
nie..hihihi..
slepas plang dri
karoke ada org 2 kata xnak tdor dh ni,yealh kn pagi sbtu 2 kita org nak blik klantan dh..so aq pun ambil pluang lah nak tdor nie..aq suruh d psang alarm tlf d nie lg nie,cmne gak kami smua bole xsdar alarm tlf d b'bnyi nie,bngun2 jea dh jam8lbh aq pnyalh tkejut n aq apa lg bngun n then trus g mndi..apa xnya kalu tiket bas kami kul 9.30am,plik gak nie cmne lagu "paparrazi" nie bole kalah ngan lagu "pandangan pertama"..huhhu..nasib bek lah din call ajik tnya kita org dh gerak ke blom lg kalu tak xtaw mmang x t'bangun dh kmi nie..skali lg tq din ko mmang bnyak mmbantu kmi kat sana..huhhu..tp apa yg m'gembirakn aq kalu din bgi hadiah hard disk kat aq n jerul..hihihi..skali lg din tq so much coz bg hadiah 2..kat abgku ajik pun tq gak coz jaga adk slama adk kat sana k,tq gak coz belikn adk 2helai baju..tq so much..(^_^)..

oppppss..kita smbung blik citer td 2 k..hihihi..smpai2 jea kat hentian putra kul 9.15am..nsib bek smpat gak..huhuhu..tp time 2 abgku ajik xmndi..hahahaa,coz xsmpat dh kn cian kat d..
ingatkn smpai2 jea bole lah naik bas trus nie x kna 2gu smpai kul
12 lbh baru dpt naik bas..aq punya lah geram time 2..asenya mcm nak bg mati jea kakak kaunter 2..apa xnya org tnya kat d napa bas lmbat d wat2 jeling kat aq..aq punya lah bek tnya d sdap2 jea matanya jeling aq..ssah ke bgatau bas 2 tayar d bocor..eeeeiii gram tul aq!!!..dh lah aq pagi2 2 dh bnggang bngun lewat..sakit tul ati..
masa naik bas 2 aq sedih sngat2..apa xnya org len ada yg nak lambai aq nie nak lambai sapa lah..ermmm..abgku ajik xdpt 2gu aq blepas coz d nak blik bangi gak time 2..lg pun d xmandi lg,cian gak kat d..apa2 pun adk syg kat abg..huhhuhu..jaga diri k..skali lagi tq kat abgku ajik n din@Ahmad..hahahaha...luv u all..muaaaahhhh..(^_^)..nnti pnjang umur kita jmpa lg k..



hadiah2 yg di bagi..huhuhuuhu...

tq abgku ajik n din..(^_^)


Friday, June 4, 2010

jerul benggong???..konfius..hihihi

ermmmm..pning2 dok kat KL nie..td nak g makan ngan jerul,tp oleh krana malas nak mkn kat kdai mkn 2 kita org pun ubah fkiran nak bungkus jealh..huhuhuhu..yealh kn nak mkn kat sana pun xda selera kalu mkn berdua jea ngan jerul,org 2 xda d kata d sibuk lah xsempat..ermmm..apa bole wat nsib badan..huhuhu..xpelh lupakn pasal d,coz skrg apa yg aq mau citer nie psal jerul td..lucu2..sbolom aq citer bg dulu aq ktawa puas2..hhaahahhaahahahahahahhahahahaa..(ktawa smbil tguling2..)huhuhu..
citer d cmnie makcik kdai 2 tanya "nak bungkus air x"??..jerul kata "ya"..pas 2 jerul pun order air limau berwarna merah..huhuhuhu..makcik 2 tnya lg jerul "nak ikat tepi ke ikat mati"??..jerul pun pning nak jawap soalan makcik yg sngat2 mudah 2..hihihi..mcm soalan SPM d nak jawap..hihihihi..jerul pun 2gok aq ngan muka d yg "Bluuurrr"tu..aq snyum jealh kat jerul..hihihihi..aq 2gok d t'agak2 nak jawap so akhirnya d dpt gak bg jwapan..d kata "ikat mati jealh makcik"..huhuhu..jawapan yg bgitu snang pun ssah d nak bg jawapan..huhuuhu..jerul2..hahahaha..ko mmang lawak..hahahahha..(^_^)..

Thursday, June 3, 2010

KL bah..

percutian ku d Kuala Lumpur..huhuhhu..2lh yg bermain d fkiran ku sbolom cuti midsem lagi...hihihi..
pada tarikh 27 mei 2010 aq n my cousin jerul prgi KL bah..hihhihhi..best nie..kami btolak dri kul 9:30am dri kota bharu smpai kat stesen putra kul 7:00pm mmang geram lah time 2,spatutnya kita org smpai jam 5:30pm,apa xnya kalu bas 2 bgerak mcm kura2 jea..len kali xnak naik bas DARUL NAIM lg ermmm....
smpai jea kat stesen putra ada org yg jemput kita org..hihihi..nma org 2 biar lah "Rahsia"..huhuhu..kita org pun bgrak plang ngan naik LRT nsib bek aq pnah naik dh sbolom nie so xlah kaku sngat,tp apa yg lawaknya jerul myangkut kat tmpat msuk 2..huhuhuhhu..cian kat d..hahahahhaha..smpai jea kat pandan jaya kita org mkn ngan org 2..hihihi..

ari sbtu ari pling myeronokkn coz dpt g sunway logoon nie..huhuhu..slama nie 2gok kat tv jea tp skrg dh pnah jejak dh,tq so much kat org 2 luv u..hahahaha..
time kat sunway ada mcm2 org yg aq 2gok yg b'bulu ada yg perut VVIP lg bnyak hahahahaha..tmasuk lah teman aq 2 org 2..ahhaahahah..cian deloh..werk!!!!!!..

ari ahad pla g jmpa AIA..hihihihi..ada ka ptut d org kata aq nie suka kat AIA 2,wat statement pun agak2 lah..huhuhuhu..pipi aq merah bkn suka@ mnat kat AIA 2 tp malu jea..huhhuhu..(^_^)..jerul bkn men suka lg hppy btol d..

ari selasa pla g men bowling huhuhhu..best siot..apa xnya aq mnang dua2 game..hihihihi..first aq dpt 115 n then set game ke-2 dpt 91 jea..hihihi..hbat gak aq nie..aq bjaya tewaskn 3org mnusia yg x patah tngan..hahahaha..

Friday, May 7, 2010

salam..aq baru jea mula bkecundang ngan Blog nie..huhuhuhu..so kalu bole berilah tnjuk ajar kat diriku nie..huhuhu..nak citer apa erkk???..ermmm..owh yea nak bgtau kamu org nie kalu cuti midsem nie aq nak g KL jmpa ssorg..huhuhu..so sapa org2 yang dok kat KL tu ajaklah aq round2 KL..hihihihihi..besalh aq nie asal dari sabahan..hehehe..xsabar asenya nak jmpa org yang tsyang 2..owh,lupa nak bgtau aq cuti midsem 27 mei until 4jun 2010..hihihi..smnggu jea..tp sbelum cuti nie bnyak betul assiment yang lect sruh wat sakit kepala aq..pas2 test lg nak wat..errmmm,pening2..xpelah dh nsib bdan..hahahaha..so apa2 pun kepada org KL 2 ajak2 lah aq kluar..huhuhu..ok jmpa lg..choooo..bye2..(^_^)